De Algerijnse intersekse boxter Khelif (XY) doet mee met de vrouwencompetitie boksen op de Olympische spelen. Wat is de nieuwe wetgeving i.v.m. met intersekse personen?
De afwijkingen van mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen wil men weghalen uit de pathologie en normaliseren zodat, net zoals er zogenaamde ‘genderfluïditeit’ is, ook het geslacht verschillende overgangsvormen kan aannemen. De nieuwe term ‘intersekse personen’ werd ingevoerd. De echte intersekse personen waarbij mannelijke en vrouwelijke kenmerken tegelijk aanwezig zijn, is een kleine groep (0,02 %). Men wil de man vrouw opdeling verlaten en de intersekse personen een aparte plaats geven, zo ook op de paspoorten: man, vrouw of x.
Het Europees Parlement roept de lidstaten op om wetgeving in te voeren die chirurgische ingrepen en behandelingen verbiedt op jonge leeftijd om aanpassingen uit te voeren zodat de geslachtsdelen lijken op die van man of vrouw. Later kan het kind zelf bepalen welke correcties het wil laten uitvoeren.
17 augustus 2024, Comité ‘Bescherm onze kinderen’
Bij de vrouwelijke bokster Khelif is het duidelijk dat zij een biologische man is, met een hoog gehalte testosteron en met de mannelijke XY chromosomen, maar met het uiterlijk van een vrouw.
Dat het Olympisch Comité deze biologische hoofdkenmerken negeert en haar toelaat binnen de vrouwencompetitie is ondermaats. Het comité kijkt enkel naar de uiterlijke geslachtskenmerken en de verwijzing op het paspoort. Voor deelname aan het Wereldkampioenschap is een biochemische test nodig (Bron>>). Daarom werd Imane Khelif een jaar eerder nog gediskwalificeerd op het World Boxing Championship omdat ze én te hoge testosteronwaarden heeft én een mannelijk chromosoom heeft (XY in plaats van XX).
Khelif is hoogstwaarschijnlijk een persoon met een seksuele differentiatiestoornis, meer specifiek met het Androgeen Ongevoeligheid Syndroom (AOS) waardoor de mannelijke genitaliën niet volgroeid zijn en uitwendig gelijken op die van een vrouw. Personen met AOS hebben uitwendige genitaliën zoals een vrouw, namelijk de clitoris, schaamlippen en een deel van de vagina. Ze missen een baarmoeder en eierstokken en hebben in de plaats inwendige testikels” (Bron>>). De oorzaak hiervan is dat het embryo (baby in wording) niet reageert op de aangemaakte androgenen die aangemaakt worden vanaf de achtste week van de zwangerschap en hierdoor groeien de geslachtsdelen niet verder uit tot mannelijke geslachtsorganen (Bron>>). Deze personen gaan meestal als vrouw door het leven. Personen met AOS hebben ook een 'antropometrisch' voordeel. Ze hebben een breder skelet en meer spieren.
De medische gemeenschap spreekt over “seksuele differentiatiestoornissen” als gevolg van een gebrek aan overeenstemming tussen het fenotype (geslachtelijke anatomie, spiermassa, gestalte, …) en het biologische profiel (karyotype, hormonen). Dit gaat over een heel klein deel van de bevolking, namelijk 0,02 % (Bron>>) (Bron>>). De socioculturele evolutie heeft stap voor stap het begrip “interseksualiteit” ingevoerd, ter vervanging van de “seksuele differentiatiestoornissen”, om deze stoornissen weg te halen uit de pathologie. Deze uitzonderingsgevallen worden nu als normaal aanschouwt en zouden een aparte plaats moeten krijgen op het paspoort, namelijk m/v/x. Het is aan het kind zelf om te bepalen of ze aanpassingen wil laten uitvoeren.
In een resolutie van 8 februari 2019 heeft het Europees Parlement de lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om wetgeving in te voeren die chirurgische ingrepen en behandelingen verbiedt die het geslacht willen normaliseren.
Op 12 oktober 2017 stemde de Raad van Europa voor de resolutie (2191) om “de mensenrechten van interseksuele personen te bevorderen en de discriminatie tegenover hen te laten verdwijnen”.
Men wil dus de man vrouw opdeling verlaten en de intersekse personen een aparte plaats geven, zo ook op de paspoorten: man, vrouw of x. Men wil, net zoals er bij de genderideologie een zogenaamde ‘genderfluïditeit’ is, erop wijzen dat ook het geslacht verschillende overgangsvormen kan aannemen (Bron>>).
Moet men daarom de biologische evidentie van de geslachten, namelijk het man- en vrouw zijn negeren? Bevestigen de uitzonderingen niet de regel?
Intersekse wordt meestal beschouwd als een lichamelijk kenmerk en niet als een identiteit.
Dus de verontwaardiging van de opmerkzame toeschouwer is terecht. Khelif heeft intersekse kenmerken, ze heeft het uiterlijk van een vrouw maar is biologisch een man (XY). Dat ze mag deelnemen aan de vrouwencompetitie bij de Olympische spelen is niet te begrijpen
Copyright © Alle rechten voorbehouden