Nieuwsbrief ‘Bescherm onze kinderen’, maart 2025
Thema: Lentekriebels, video’s, Opinie intersekse personen en gender inclusieve taal.
Het was een intensieve maand voor ons. De week van de lentekriebels doet het nodige stof opwaaien, ook in Vlaanderen. Deze maand komt een kritische kijk op ‘De week van de Lentekriebels’ aan bod in onze nieuwsbrief, zowel hoe die in Nederland als in Vlaanderen verloopt. Voorts vindt u de link van een video, namelijk de opname van de lezing van Yvonne Koopman. Als slot vindt u onze opinie over de nieuwe definitie van ‘intersekse personen’ en het gebruik van ‘gender inclusieve taal’. Heiligen deze middelen hetzelfde doel?
Omstreden lentekriebels op de basisschool, Ongehoord Nederland
27 maart 2025
Een uitzending met een kritische blik op de Week van de Lentekriebels, georganiseerd door Rutgers in Nederland, kan u herbekijken. Waar gaat het mis?
Enkele punten die aan bod komen:
De week van de lentekriebels door Sensoa in Vlaanderen.
10 maart VRT-journaal – Link>>
Tijdens het VRT-journaal zagen we een deeltje van een les in het 6 de leerjaar: Seksuele en relationele vorming op school voor leerlingen met uiteenlopende achtergronden op de basisschool.
Het thema van de les is voortplanting, bevruchting. Inderdaad ‘niets mis mee’.
Op het schoolbord zien we echter een tekening van: een bevruchting, de genderkoek, anticonceptie (pil condoom), lesbisch koppel, Rainbow vlag.
Een leerling zegt: “We moeten ervan leren.” De genderkoek, anticonceptie, lesbisch koppel, Rainbow vlag moet nog niet gegeven worden in de basisschool volgens de minimumdoelen van de overheid!
Men vraagt enkel respect voor verschillende types gezinnen en de verschillende waarden en normen en kennis van de lichaamsveranderingen (Bron>>).
De leerkracht zegt: “We moeten het beeld homoseksualiteit bijstellen.” Terug, dat staat niet bij de minimumdoelen. Dat onderwerp komt ook veel te vroeg. Hou het bij de verschillende types gezinnen.
En verder, het beeld homoseksualiteit moet niet worden bijgesteld. Mag men een eigen waardeoordeel hierover hebben, zonder de persoon zelf te discrimineren?
Interviewer zegt: “De kinderen durven thuis niet over seks en relaties te praten. De lessen op school zijn de eerste stap in de goede richting.“ Is dat zo? Sensoa wil deze taak van de ouders overnemen en leggen zo hun liberale ideologie op. Veel ouders praten wel hierover met hun basisschoolkinderen, zij kennen het best hun kind en weten wanneer wat bijgebracht kan worden. Zij kunnen de spontane vragen van de kinderen beantwoorden op hun niveau. Hierbij kunnen ze hun eigen waarden doorgeven. Het is pas later dat jongeren meer te rade gaan bij vrienden.
Ook in België roept week van de lentekriebels weerstand op.
Stefaan Kempynck en Mayke Wijnen
De Andere krant, 31 maart 2025
De ‘Week van de Lentekriebels’, een controversiële lesprojectweek van Rutgers waarin thema’s als seksualiteit en relaties expliciet aan bod komen, start komende maandag op basisscholen in Nederland. Ook Vlaanderen heeft zijn eigen Week van de Lentekriebels, een soortgelijk programma met exact dezelfde naam, uitgerold door Sensoa, de Vlaamse variant van Rutgers. Het Comité Bescherm onze Kinderen komt hiertegen in actie. “Wij willen aandacht voor de genderideologie en overseksualisering die al bij jonge kinderen wordt geactiveerd.”
Link>>
Een kritische kijk op ‘Week van de Lentekriebels’ in Vlaanderen.
Bescherm onze kinderen, 31 maart 2025
De thema’s identiteit, diversiteit, inclusieve taal en discriminatie krijgen de boventoon in deze les tips.
En men trekt duidelijk de kaart voor homeseksualiteit als ‘natuurlijk’in de les. Wie een andere opinie deelt, dit met respect voor de holebi’s als persoon zelf, wordt bijgestuurd en krijgt het antwoordmee dat dit een overtuiging is maar geen feit … Moeten we het heteronormatieve loslaten en moet diversiteit van seksualiteit de nieuwe norm worden?
Zijn dit de prioriteiten voor een neutrale seksuele opvoeding, zoals de Belgische grondwet vraagt? Ook de minimumdoelen opgesteld door de Overheid vragen daar niet om. De seksuele vorming van Sensoa wordt ideologisch ingevuld en is verre van neutraal.
Video: Welke handvatten geven ouders/opvoeders aan kinderen mee zodat ze voorbereid zijn op de puberteit?
De webinar gaat over de belangrijke taak die ouders/opvoeders hebben om hun kinderen rondom het gevoelige en ingrijpende thema van seksualiteit, liefde en relaties te vormen. De spreekster geeft voorbeelden en enkele concrete handvatten voor ouders met kinderen tot 12 jaar.
Yvonne Koopman is journalist, echtgenote en moeder van 2 jongvolwassenen. In de tijd dat de kinderen op de basisschool zaten, heeft zij zich er sterk voor gemaakt dat de kinderen vrijstelling kregen zodat zij de zeer vrije seksuele lessen op school niet hoefden te volgen. Met enkele andere ouders ondernam Yvonne de actie ‘Stop dokter Corrie’, de tegenhanger van de Vlaamse ‘dokter Bea show’. Hiermee werden veel mensen bewust gemaakt van deze lessen die vaak zonder medeweten van de ouders op school werden gegeven. Yvonne is betrokken bij diverse projecten om ouders te ondersteunen en bewust te maken van hun belangrijke taak als eerste opvoeders van hun kinderen, zeker wanneer het gaat over liefde, relaties en seksualiteit.
Link>>
Intersekse personen, een verandering van definitie.
30 maart 2025, Bescherm onze kinderen
Op diverse openbare plaatsen liggen er flyers en een informatiebrochure van Intersekse Vlaanderen (www.interseksevlaanderen.be).
Ik lees in de flyer dat 1 op 60 van de mensen een intersekse persoon is. Toch vreemd. Intersekse personen komen heel zelden voor: 0, 02% (Bron>>). Dit zijn personen die geboren zijn met vrouwelijke EN mannelijk kenmerken.
Men heeft echter de definitie veranderd:
"Intersekse personen zijn geboren met fysieke geslachtskenmerken die niet volledig passen binnen de normen gesteld door de medische wereld en/of de gangbare socio-culturele opvatting van de omgeving waarbinnen het kind wordt geboren." "1 op 60 kinderen wordt geboren met variatie in geslachtskenmerken."
Waarom heeft men de definitie veranderd? Wil men "sekse X" erdoor krijgen op het paspoort? Als het aantal groter wordt, zal het vlugger opgenomen worden.
Wil men hiermee het binaire geslachtsmodel man-vrouw doorkruisen?
In de flyer geven ze aan dat ze over ‘interseksualiteit’ een les willen geven voor jouw klas!
Is dit nodig? Alweer hebben ze het op onze kinderen gemunt, terwijl de ouders afwezig zijn!
Zal men kinderen nog meer verwarren?
Waarom genderinclusieve woorden belangrijk zijn voor samenleving: "Op die manier zeg je dat iedereen welkom is"
30 maart 2025, Bescherm onze kinderen
Alle federale ambtenaren hebben een brochure gekregen met informatie over genderinclusief taalgebruik. Zo kan je mensen beter aanspreken met "beste" in plaats van "geachte meneer/mevrouw". Het gaat om richtlijnen, niet om regels (Bron>>).
Enkele citaten:
Is het daarom belangrijk dat er een groot aantal intersekse personen zijn, zodat inclusief taalgebruik meer aannemelijk wordt.
Is dat zo? Gaat het niet eerder over een minderheid? Moet daarom iedereen zijn aanspreektitels veranderen?
Het is duidelijk dat men weg wil van de binaire kijk op de wereld. Dit kan echter genderverwarring creëren bij onze kinderen. Zo kunnen kinderen zich niet meer identificeren met mannen en vrouwen, met jongen of meisje, wat belangrijk is voor de vorming van een gezonde identiteit. Ook hebben jongens en meisjes een eigen specifieke aanpak nodig.
Waarom wil men van het binaire af en de diversiteit van genders en geslacht benadrukken, net zoals men van heteroseksualiteit af wil en de diversiteit van seksualiteit wil benadrukken? Dit terwijl het in beide gevallen gaat om een minderheid? Dient het om het heterogezin los te laten en de rainbow-gezinnen te promoten?
De binariteit van ons mensen blijft een biologisch gegeven. De uitzonderingen bevestigen de regel.
Als u vragen hebt, opmerkingen, aanvullingen, suggesties, voorvallen … laat het ons gerust weten. We horen graag uw inbreng. Stuurt u onze nieuwsbrief door aub? Want de seculiere pers staat ons niet te woord. Dank alvast!
Samen sterk!
Copyright © Alle rechten voorbehouden